חדשנות באוכל ניכרת מכל כיוון - גם במוצרי המזון המגוונים שעל מדפי הסופר, במנה שמוגשת לנו על הצלחת וגם בדרכים החדשניות להזמנת משלוחים.
כשמדברים על מזון העתיד או על חדשנות באוכל, ראוי שנתייחס גם לתחום הרובוטיקה, תחום שצובר תאוצה בקמפוסים ברחבי ארצות הברית. אחד הפיתוחים החזקים בתחום, הוא הפיתוח החדשני של Starship Technologies – מדובר ברובוט שסוחב לנו את הקניות מהסופר ומביא את הפיצה או הסלט עד לפתח הדלת. החברה ממוקמת בסן-פרנסיסקו שבקליפורניה, בעלת צי רובוטים המתניידים ברחבי קמפוסים שונים. הרובוטים מסוגלים לספק מזון ומשקאות ל-40,000 הסטודנטים העסוקים וחברי הסגל. בתי העסק הראשונים שאימצו את השירות הם Starbucks, Blaze Pizz ו-Dunkin' (דאנקן דונאטס).
צי הרובוטים פועל באופן עצמאי (אוטונומי), כאשר מרגע הזמנת המשלוח, לא חולפות יותר מכמה דקות בודדות, עד אשר הרובוט מתגלגל עם ארוחת הבוקר או עם הקפה בין שבילי הקמפוס. עלות המשלוח, לכל אזור ברחבי הקמפוס, היא 1.99$. מדובר בחיסכון משמעותי ביחס לכל שירות משלוחים אחר.
המיני-רובוט יכול לסחוב משלוחים עד משקל של כמעט חצי קילו, כאשר לדברי החברה מדובר על משקל ממוצע של 3 שקיות קניות בסופר. הוא מסוגל להתהלך בין שבילים, לחצות רחובות, לעלות ולרדת ממדרכות, לנוע בחושך, במזג אוויר גשום ובתנאי שלג והוא מאובזר בחיישנים מיוחדים המסייעים לו להתחמק ממכשולים.
חברת Starship היא לא היחידה בנוף המיוחד הזה. גם פפסיקו מפעילה באוניברסיטת הפסיפיק שבקליפורניה צי רובוטים – אבל כזה שמגיע עד לפתח הדלת שלכם עם מכונות משקאות ומזון ניידת.
האם רובוטים כאלו צפויים לפקוד את הרחובות בשנים הקרובות? כנראה שלא. אומנם, תחום הפוד טק הולך וצובר תאוצה, והעולם מחפש מזון חדש ודרכים חדשות לצרוך את המזון הקיים, אבל היכולת של רובוטים כאלו מוגבלת. הם מתקשים בטיפוס על מדרכות, עלולים להגנב בשל המראה האטרקטיבי שלהם ומוגבלים בכמות ובמידות שהם מסוגלים לסחוב.
לכן, סביר שנמשיך לראות את צי הרובוטים מתרחב למקומות סגורים, אוניברסיטאות, בתי אבות, מעונות סטודנטים, וכפרי נופש.
אבל, הדרך להגעתם לרחובות תל אביב עדיין ארוכה.
Comentarios